Premierul Recean a vizitat raionul Edineț

Premierul Recean a vizitat raionul Edineț

Premierul Dorin Recean a fost ieri în raionul Edineț. Premierul a vizitat gimnaziul din localitatea Lopatnic, raionul Edineț. Datorită programului „Satul European”, instituția a fost renovată și dotată cu echipament modern. Pentru implementarea acestui proiect, Guvernul a alocat peste 2,2 milioane de lei.

De asemenea, prin intermediul programului „Satul European Expres”, ansamblul folcloric „Flori de dor” din localitate a beneficiat de costume naționale noi, valoarea totală a investiției fiind de peste 100 de mii de lei.

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica „TB Fruit” – rezidentă a parcului industrial Edineț, care găzduiește 14 afaceri și sprijină antreprenorii în dezvoltarea economiei regionale. Cu o echipă de 150 de angajați, „TB Fruit” produce anual 25 de mii de tone de suc concentrat de mere, folosind 150 de mii de tone de mere achiziționate local.

Compania face parte dintr-un grup ucrainean care investește în Republica Moldova din anul 2015. Întregul volum de suc produs de „TB Fruit” este exportat exclusiv pe piața Uniunii Europene. În cadrul fabricii, care este dotată cu echipamente moderne, au fost instalate și două centrale termice pe bază de biocombustibil solid. Totodată, compania utilizează deșeurile pentru a genera energie alternativă, pentru a reduce costurile de producție.

De asemenea, oficialul a vizitat fabrica avicolă „George Standard”, prima companie din țară care a obținut dreptul de a exporta ouă în Uniunea Europeană. Șeful Guvernului a apreciat că aceasta a reușit să îmbunătățească procesele de producție și să alinieze standardele de producere la cerințele pieței europene, pentru a livra produse avicole de cea mai înaltă calitate.

Share