Cu un pas mai aproape de recunoașterea permiselor de conducere moldovenești în Marea Britanie

Cu un pas mai aproape de recunoașterea permiselor de conducere moldovenești în Marea Britanie

În cadrul întrevederii cu Mark Clayton, Directorul adjunct al Departamentului Europa și Asia Centrală al Ministerului britanic de externe (FCDO), Ambasadorul Republicii Moldova Ruslan Bolbocean a exprimat gratitudinea autorităților Republicii Moldova pentru recepționarea proiectului acordului privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere eliberate de Republica Moldova.

Progresul pe marginea unui asemenea acord reprezintă o prioritate cheie în relațiile bilaterale dintre cele două țări și a fost un subiect abordat frecvent în discuțiile anterioare. Pentru a avansa în negocieri, proiectul urmează a fi examinat de către autoritățile relevante din ambele țări în conformitate cu prevederile legislațiilor naționale ale fiecăreia dintre ele.

Ambasadorul Bolbocean a salutat disponibilitatea Regatului Unit de a progresa pe acest subiect important, subliniind semnificația acordului pentru cetățenii Republicii Moldova. În numele Guvernului Republicii Moldova, a fost exprimată aprecierea față de Ministerul de externe britanic pentru deschidere și disponibilitatea de a aborda această chestiune de înaltă prioritate în interesul consolidării cooperării bilaterale.

Share