Seminar și reuniune WGMA la Tbilisi: Auditarea infrastructurii locale

Seminar și reuniune WGMA la Tbilisi: Auditarea infrastructurii locale

În perioada 2-5 octombrie curent, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de Eduard Moroșan, membru al CCRM a participat la seminarul „Proiecte de infrastructură a administrației publice locale” și la reuniunea anuală a Grupului de lucru EUROSAI privind auditul municipalității (WGMA).

Cea de-a opta conferință anuală a Grupului de lucru privind auditul municipalității a fost organizată de Oficiul de Stat de Audit din Georgia, de comun cu Oficiul de Stat de Audit din Letonia, care asigură președinția grupului de lucru.

Evenimentul a avut loc la Tbilisi, Georgia, și a reunit aproximativ 60 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din 25 de țări europene.

Conferința a fost deschisă de Auditorul general al Georgiei, Tsotne Kavlashvili, și Auditorul general al Letoniei, Edgars Korchagins.

Tema principală a conferinței a fost „Auditul proiectelor de infrastructură în autonomia locală”, care a abordat importanța și complexitatea gestionării proiectelor de infrastructură la nivel de autoguvernare locală.

Pe parcursul întâlnirii de lucru de două zile, reprezentanții ISA au prezentat rezultatele și experiențele țărilor lor, rezumând activitățile grupului de lucru din anul curent și discutând subiectele de lucru pentru anul următor. La conferință au fost invitați și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Infrastructurii, Administrației Naționale a Turismului, precum și primari ai municipiilor, care au prezentat experiența Georgiei în gestionarea proiectelor de infrastructură.

Menționăm că, Grupul de lucru privind auditul municipalității a fost înființat în 2016 cu scopul de a facilita schimbul de bune practici și experiență între ISA din țările europene. Activitățile grupului de lucru au un impact semnificativ asupra îmbunătățirii managementului finanțelor publice și a creșterii eficienței serviciilor municipale prin auditurile efectuate.

Share