(VIDEO) Irina Vlah: Pentru a scoate țara din gaura datoriilor, eu, în calitate de președinte, voi propune o serie de măsuri concrete

(VIDEO) Irina Vlah: Pentru a scoate țara din gaura datoriilor, eu, în calitate de președinte, voi propune o serie de măsuri concrete

„Datoria publică a Moldovei a depășit 110 miliarde lei. Dar împrumuturile nu au îmbunătățit viața oamenilor simpli. Pentru a scoate țara din gaura datoriilor, eu, în calitate de președinte, voi propune o serie de măsuri concrete” – a comunicat Irina Vlah, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie curent.

Politiciana a spus că „fiecare credit contractat în ultimii 4 ani va fi investigat. Oamenii ar trebui să știe în ce condiții au fost luate împrumuturile și pe ce s-au cheltuit banii”.

„În baza investigațiilor, voi face o adresare către Procuratura Generală. Toți cei care au luat decizii în detrimentul intereselor statului vor fi trași la răspundere.

Voi propune Parlamentului un mecanism legislativ care să asigure sechestrul și confiscarea bunurilor celor responsabili de datoria nejustificată a țării și utilizarea irațională a creditelor. Aceasta va face posibilă compensarea cel puțin parțială a prejudiciului cauzat statului”, a menționat ea.

Irina Vlah a mai spus că va iniția negocieri cu partenerii de dezvoltare pentru restructurarea datoriilor externe ale Republicii Moldova.

„Acest lucru va permite să dezvoltăm țara și să direcționăm mai mulți bani pentru a sprijini populația.

Alegeți inima! Votați pentru Moldova fără datorii!”, a îndemnat candidata la șefia statului.

Share