În cadrul MTID va fi creat Corpul de Control

În cadrul MTID va fi creat Corpul de Control

Pe data de 20 noiembrie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, dl Iurie Chirinciuc  a avut o întrevedere cu delegația Ministerului Transporturilor din România, condusă de  dl. Mircea Popa, secretar general adjunct. 

Întrevederea a avut loc ca urmare a inițiativei Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) care a solicitat asistența Ministerului Transporturilor din România (MT) în vederea creării și funcționării unei structuri de control intern în domeniul transporturilor.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat oportunitatea creării unei structuri similare Corpului de Control din cadrul MT din România. Partea română a subliniat că subdiviziunea respectivă este rezultatul mai multor ani de lucru și a colaborării pe care o are MT cu MAI al României și cu un șir de alte autorități competente, în scopul implementării Strategiei Naționale Anti-Corupție și a combaterii în comun a tentativelor și actelor de corupție în domeniul transporturilor.

Corpul de Control va exista ca structură funcţională din cadrul ministerului, și va asigura îndeplinirea atribuțiilor acestuia în domeniul controlului tehnic, economic, administrativ, organizatoric, disciplinar, precum şi în combaterea corupţiei în instituţiile publice, întreprinderile de stat şi societăţile naţionale care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea ministerului.

Partea moldovenească a propus semnarea unui document care să stipuleze cooperarea moldo-română la pregătirea experților din MTID în domeniul controlului intern, a schimbului de informaţii tehnice, dezvoltarea şi implementarea programelor comune de instruire și organizarea de seminare şi ateliere de lucru.

d1

Maria Roşca

 

Share