PSDE se pronunță clar și categoric în favoarea opțiunii „DA” și îndeamnă toți cetățenii R. Moldova să susțină referendumul 

PSDE se pronunță clar și categoric în favoarea opțiunii „DA” și îndeamnă toți cetățenii R. Moldova să susțină referendumul 

Partidul Social Democrat European (PSDE) și-a expus astăzi, într-o conferință de presă, poziția în legătură cu referendumul privind integrarea europeană a R. Moldova. Actualmente, formațiunea este implicată activ în mai multe acțiuni de informare și mobilizare a cetățenilor.

După cum a menționat de nenumărate ori – PSDE se pronunță clar și categoric în favoarea opțiunii „DA” și îndeamnă toți cetățenii R. Moldova să susțină acest plebiscit. Există mai multe argumente care ne determină să insistăm asupra acestei decizii, chiar dacă puterea actuală încearcă să politizeze în exces referendumul și să-l folosească în interesul său electoral.

„Primul și cel mai important argument este cel de ordin securitar. Din păcate, ne aflăm astăzi în epicentrul unor turbulențe geopolitice majore, provocate de invazia rusă în Ucraina. Astăzi, avem de ales doar între două direcții, Est sau Vest. Una duce spre Bruxelles, iar cealaltă spre Moscova. Alte căi pe care să mergem nu avem, indiferent ce spun unii politicieni, care încearcă să obțină voturi”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Liderul social-democrat a accentuat că asigurarea securității este cea mai mare provocare, iar singurul loc unde cetățenii se pot simți acum în siguranță este Uniunea Europeană. În afara acestei familii, statul nostru este extrem de vulnerabil.

Share