Comentariu: Temele reale de discuție/dezbatere care ar trebui să figureze în discursul electoral al tuturor celor 11 candidați la prezidențiale este independența și suveranitatea Republicii Moldova

Comentariu: Temele reale de discuție/dezbatere care ar trebui să figureze în discursul electoral al tuturor celor 11 candidați la prezidențiale este independența și suveranitatea Republicii Moldova

Comentatorul politic Victor Nichituș a constatat că, în această campanie electorală, Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de șef al statului (al doilea mandat), a ales să meargă „pe cărări bătătorite”, informează OFICIAL.

„În primele zile de campanie, Maia Sandu a preferat să se întâlnească cu diaspora moldoveană din Italia unde a îndemnat cetățenii moldoveni să voteze atât pentru referendumul constituțional pro-european, cât și pentru domnia sa, ca garant al viitoarei aderări a statului moldovean la Uniunea Europeană. Observ că echipa de campanie a Maiei Sandu a preferat să meargă pe cărări bătătorite și să facă din nou apel la simpatia diasporei moldovenești, decisivă la prezidențialele din 2020”, a scris el într-un comentariu pentru canal33.ro.

Jurnalistul a mai spus că, sugestia discretă a discursului de campanie al președintelui Maia Sandu spune că ar trebui ca moldovenii să fie mândri de independența Republicii Moldova, pentru că există șanse pentru integrarea/aderarea ei la Uniunea Europeană.

„Evident, șansele de care vorbește Maia Sandu conțin o doză de realitate. Doar că, integrarea europeană a statului moldovean depinde mai degrabă de factori geopolitici, care la prima vedere sunt favorabili afirmațiilor făcute de Maia Sandu”, a adăugat el.

În opinia sa, temele reale de discuție/dezbatere care ar trebui să figureze în discursul electoral al tuturor celor 11 candidați la funcția de președinte al statului moldovean, inclusiv în discursul doamnei Sandu, ar trebui să se refere la independența și suveranitatea Republicii Moldova. „Suveranitatea este despre putere, independența este despre capacitate”, a subliniat Victor Nichituș.

Share