Astăzi este marcată Ziua națională a ambulanței

Astăzi este marcată Ziua națională a ambulanței

Astăzi, 2 octombrie, celebrăm Ziua națională a ambulanței. De 21 de ani Serviciul de asistență medicală urgentă, coordonat de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, este în regim nonstop în slujba cetățenilor.

În această zi, adresăm calde felicitări medicilor, felcerilor, asistenților medicali, infirmierilor și șoferilor din cadrul Serviciului de urgență, care intervin anual la circa un milion de solicitări. Indiferent dacă e zi sau noapte, plouă sau ninge, sunt la datorie și își îndeplinesc sarcinile cu responsabilitate și devotament. Vă urăm sănătate, putere și răbdare. Munca pe care o faceți are o valoare incontestabilă – de dumneavoastră depinde salvarea multor vieți.

Ministerul Sănătății depune eforturi continue pentru a le crea lucrătorilor medicali de pe ambulanță condiții bune de muncă prin modernizarea Serviciului de urgență. În ultimii trei ani, în cele patru zone ale republicii (Centru, Nord, Sud, UTA Găgăuzia) au fost repartizate 206 autosanitare noi, în valoare de 260 de milioane de lei. De asemenea, au fost construite și renovate 21 de substații și puncte de asistență medicală urgentă.

Share