(VIDEO) Ce prevede programul electoral al Irinei Vlah pentru stoparea crizei demografice

(VIDEO) Ce prevede programul electoral al Irinei Vlah pentru stoparea crizei demografice

Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, are un capitol aparte în Programul său electoral dedicat crizei demografice. Politiciana vorbește într-un mesaj video despre ceea ce își propune să facă, în calitate de Președinte al țării, pentru a stopa această criză.

„Criza demografică este cea mai mare problemă a Republicii Moldova. Din păcate, autorităţile Republicii Moldova nu fac nimic pentru a o stopa, iar consecinţele riscă să fie şi mai devastatoare în anii următori. Pentru stoparea crizei demografice, în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova, voi institui Comitetul naţional pentru populaţie, care va monitoriza şi evalua profesionist situaţia legată de criza demografică. De asemenea, voi elabora şi voi propune Strategia naţională de stopare şi ameliorare a efectelor crizei demografice, dar şi Strategia naţională de stimulare a natalităţii”, spune Irina Vlah.

Ea anunță că va elabora şi va propune un amplu pachet de măsuri legislative scopul cărora va fi crearea condiţiilor optime pentru revenirea acasă a cetăţenilor din diasporă, pentru stimularea implicării lor în economia naţională prin facilitarea procesului de lansare a micilor afaceri, în special în mediul rural.

„Un alt angajament pe care mi-l asum în context este de a elabora şi lansa Programul naţional „Moldova renaşte” cu accent pe readucerea la viaţă a satelor, care astăzi sunt cele mai afectate de criza demografică.

Criza demografică poate fi oprită şi eu, în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova, voi dovedi acest lucru”, mai spune Irina Vlah.

Share