Conducerea PSDE a avut o discuție cu misiunea de observare a alegerilor ENEMO

Conducerea PSDE a avut o discuție cu misiunea de observare a alegerilor ENEMO

Președintele Partidul Social Democrat European(PSDE), Ion Sula, împreună cu secretarul general, Iurie Cazacu, au avut astăzi o întrevedere cu Mariam Chubabria, analist politic în cadrul Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care se află în țara noastră pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie 2024, informează OFICIAL.

Conducerea PSDE a informat reprezentantul ENEMO despre blocarea de către guvernare a participării candidatului formațiunii, Valeriu Pleșca, la scrutinul prezidențial.

„Hotărârea CEC de a refuza înregistrarea dlui Valeriu Pleșca în cursa electorală pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova este una argumentată politic, partidul de guvernare dorind în așa mod să împiedice participarea în scrutin a candidatului PSDE, partid care a luat al doilea loc pe țară între partidele proeuropene, conform rezultatelor alegerilor locale generale din anul trecut”, a menționat Ion Sula.

Totodată, liderul social-democrat a vorbit despre participarea formațiunii la referendumul republican constituțional cu opțiunea „DA”. În acest sens, membrii echipei social-democrate desfășoară întâlniri în teritoriu pentru a prezenta beneficiile și avantajele integrării europene. În pofida atacurilor și intimidărilor, PSDE va promova cu aceeași dedicație dezideratul european, calea europeană fiind unica posibilă pentru a asigura securitatea și bunăstarea cetățenilor noștri.

Amintim că, PSDE este membru al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și al Internaționalei Socialiste(IS).

Precizăm că, Misiunea Internațională de Monitorizare a Alegerilor ENEMO este o organizație neguvernamentală internațională, formată din 22 de ONG-uri din 18 țări din Europa Centrală și de Est.

Share