Proprietarul unei ferme de păsări din raionul Hîncești – reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă

Proprietarul unei ferme de păsări din raionul Hîncești – reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă

Un bărbat de 65 de ani, proprietar al unei ferme de păsări, dintr-o localitate din raionul Hîncești, a fost plasat în arest pentru 30 de zile  pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă.

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane și cei de urmărire penală ai INI, în comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților din BPDS „Fulger” au documentat activitatea unui grup infracțional, care, urmărind scopul obținerii muncii prin înșelăciune, sub pretextul angajării la o fermă de păsări, au recrutat mai multe persoane, convingându-le că vor fi angajate oficial la muncă și promițându-le un salariu de la 6000 la 10 000 de lei lunar.

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii au stabilit că suspecții,  prin înșelăciune, sub pretextul că nu dispun de mijloace financiare n-au achitat salariile promise timp de aproape un an. Mai mult, aceștia  se eschivau de la încheierea contractelor individuale de muncă cu scopul neachitării impozitelor, prin care fapt prejudiciau statul, evitând și perfectarea asigurărilor medicale.

În timpul perchezițiilor în incinta fermei, dar și în construcțiile adiacente, polițiștii au identificat alte două  potențiale victime cu vârsta de 25 și 30 de ani, ridicând și obiecte care pot servi ca probe.

Proprietarul fermei a fost arestat pe un termen de 30 de zile, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, iar victimele urmează a fi audiate în cadrul cauzei penale.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Share