Igor Grosu încurajează tinerii să muncească în serviciul public

Igor Grosu încurajează tinerii să muncească în serviciul public

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu beneficiari ai Programului de stagii plătite în serviciul public. Tinerii au vizitat, astăzi, Parlamentul și au aflat mai multe detalii despre activitatea instituției.

Șeful legislativului le-a urat stagiarilor mult succes și a remarcat că experiența de care au parte le va fi utilă, indiferent de cariera pe care o vor avea mai departe. „Munca în serviciul public este foarte interesantă. Vă încurajez să rămâneți în serviciul public, pentru că fără funcționari care să fie oameni dedicați nu putem reuși”, a remarcat Igor Grosu.

La fel, Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe tineri să fie implicați și să aducă plusvaloare procesului de dezvoltare a țării. „Sunt binevenite ideile sau propunerile voastre. Pentru a face instituția mai deschisă, mai transparentă, avem nevoie de un suflu nou”, a adăugat șeful legislativului.

Tinerii s-au arătat interesați de prioritățile de pe agenda parlamentară, activitatea Parlamentului și parcursul european al Republicii Moldova. „Sunt în jur de 40 000 de acte care trebuie aproximate, iar majoritatea vor trece prin plenul Parlamentului. Este un proces interesant, pentru că este o provocare să fii martor la negocieri și, ulterior, la implementare. Intenția noastră este să ne mișcăm repede”, a accentuat Igor Grosu.

În anul 2023, Parlamentul a adoptat Legea privind stagiile plătite în serviciul public. Acestea sunt dedicate studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din țara noastră și reprezintă o oportunitate de acumulare a experienței profesionale. Stagiile se realizează în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități administrative. Beneficiarii Programului, care au obținut calificativul „foarte bine”, pot fi propuși spre numire într-o funcție publică de execuție. În acest caz, pentru angajare nu va fi necesară experiența profesională, perioada de probă și nici nu va fi organizat concurs de angajare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Share