MAE informează: ICE lansează apel de propuneri pentru cofinanțarea proiectelor de transfer de bune practici de la statele membre UE

MAE informează: ICE lansează apel de propuneri pentru cofinanțarea proiectelor de transfer de bune practici de la statele membre UE

Ministerul Afacerilor Externe informează despre lansarea, de către Inițiativa Central Europeană (ICE), a apelului pentru finanțarea proiectelor în cadrul Programului Know-how Exchange Programme (KEP) 2024. Prin KEP, ICE sprijină, în statele sale membre, inclusiv Republica Moldova, proiecte de schimb de bune practici și transfer de experiență între instituțiile din sectorul public și privat.

Proiectele finanțate de ICE presupun activități de consolidare a cooperării între statele participante, transferul și schimbul de bune practici, în special de la statele membre ale UE. Propunerile trebuie să se concentreze pe dezvoltarea capacităților prin transferul și partajarea cunoștințelor.

Cine poate să participe?

  • Autoritățile publice centrale, regionale, locale, instituțiile de învățământ și cercetare și organizațiile non-guvernamentale.

Ce fel de activități pot fi realizate?  

  • Instruiri, ateliere de lucru, vizite de studiu, misiuni de evaluare, asistență pentru elaborarea documentelor strategice (de exemplu, planuri de dezvoltare, strategii, studii etc.), transfer de tehnologii, asistență tehnică ș.a.

Condiții de bază  

  • Participarea a cel puțin doi parteneri pentru fiecare propunere. Cel puțin un furnizor de know-how (din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Polonia, România, Republica Slovacă și Slovenia) și un beneficiar (Republica Moldova).

Bugetul și contribuția participanților 

  • Bugetul indicativ total al Apelului pentru Propuneri este de 400.000 EUR (patru sute patruzeci și două mii Euro). Finanțarea acordată în cadrul prezentului apel de propuneri nu trebuie să depășească 50% din costul total al proiectului, iar suma maximă alocată unui singur proiect nu poate depăși 40.000 euro.

Termenii de depunere a cererilor: 15 noiembrie 2024

Informațiile detaliate despre condițiile și documentele de aplicare la program pot fi accesate la următorul link: https://application.cei.int/application/kep-2024/

Informații suplimentare: Know-how Exchange Programme (KEP) a fost lansat în 2004 și este un instrument al ICE care sprijină transferul de expertiză/experiență de la instituțiile din statele membre UE către țările partenere. Prin intermediul programului sunt oferite granturi instituțiilor care doresc să împărtășească sau să primească experiența partenerilor din statele membre UE, contribuind astfel la avansarea proceselor de racordare a politicilor la standardele și rigorile europene. Programul este finanțat de Guvernul Italiei, prin intermediul Fondului ICE la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.  

Share