Maia Sandu s-a lansat în campania electorală

Maia Sandu s-a lansat în campania electorală

Candidata la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Maia Sandu, s-a lansat astăzi în campanie electorală, în Chișinău, alături de președintele Parlamentului, Igor Grosu și premierul, Dorin Recean, susținători, oameni de cultură, reprezentanți ai diasporei și societății civile, membri ai guvernării PAS, voluntari. Alte două evenimente de lansare urmează la sud, la Cahul și la nord, la Soroca, pe 21 și 22 septembrie, informează OFICIAL.

„Acum 4 ani, împreună, prin implicarea voastră, am reușit să eliberăm țara de hoți. În acești 4 ani am trecut prin multe crize, nu ne-a fost ușor, dar am reușit să stabilizăm situația.

Azi Moldova are o cale sigură în față. Lucruri care păreau imposibile acum 4 ani, azi sunt mai aproape ca niciodată de îndeplinire. Dacă acum 4 ani ne întrebam dacă Moldova are șansa să devină o țară europeană, azi discutăm despre cât de repede vom ajunge acolo.

În ciuda unui război la hotar, a crizei gazului provocate de situația internațională, a consecințelor COVID-ului, dar și pe fundalul unui stat slăbit și sărăcit timp de 3 decenii, am reușit să avem grijă de țară. Am reușit să menținem pacea și ordinea acasă – cele mai prețioase lucruri pentru poporul nostru. Am reușit să investim în sate, în orașe, în educație și sănătate, în toate domeniile mai mult decât orice altă guvernare. În ultimii ani localitățile au beneficiat pentru dezvoltare de 2,85 miliarde de lei, de 3 ori mai mult decât în ultimii 10 ani!”, a declarat Maia Sandu în fața oamenilor.

Maia Sandu a prezentat și planul său pentru Moldova, pentru următorii ani:

GRIJĂ PENTRU OAMENI

Salariul minim de 10 mii de lei și salariu mediu de 25 de mii de lei pe lună până în 2030

Pensie minimă de 3 300 de lei pentru carieră lungă, începând cu 2025, pentru pensionarii cu cel puțin 40 ani vechime de muncă

Alimentație gratuită pentru elevii din clasele 1-9

Adaos de 3 000 lei pe lună timp de 12 luni pentru fiecare tânăr care se angajează la primul loc de muncă în anumite domenii

2. CONDIȚII DE VIAȚĂ MAI BUNE

3 000 km de drumuri reabilitate, astfel încât toate drumurile naționale și regionale din Moldova să fie în stare bună

Cel puțin 7 miliarde lei în proiecte de infrastructură și cel puțin 3 proiecte de infrastructură per localitate

Toate policlinicile din țară – reparate și dotate

3. PACE ȘI BUNĂ ÎNȚELEGERE

Republica Moldova – pregătită de aderare la Uniunea Europeană până în 2030

Dialog activ cu țările din Vest și din Est și resurse financiare externe pentru dezvoltarea țării

Program de promovare a culturii și tradițiilor noastre naționale, prin care vor fi finanțate evenimente din țară și din diasporă

„Acesta este planul meu pentru Moldova și pentru îndeplinirea lui voi continua să muncesc cu aceeași responsabilitate și dăruire.

Dragi moldoveni, poate că avem opinii diferite pe anumite subiecte, poate că nu sunteți de acord cu anumite acțiuni, dar ne unește un lucru comun: iubim Moldova cu toată puterea. Și atunci când luăm decizii mari – decizii pentru Moldova – le luăm ca un neam. Împreună.

Eu vă îndemn să facem aceste lucruri împreună. Împreună să construim drumuri, apeducte, canalizare, iluminat, spitale, grădinițe. Împreună să fim generația care împlinește visul generațiilor precedente, dar și viitoare – să aducem Uniunea Europeană și la noi acasă”, a conchis Maia Sandu.

Share