Alexandri Stoianoglo s-a lansat în campania electorală

Alexandri Stoianoglo s-a lansat în campania electorală

Astăzi, în centrul capitalei, a avut loc lansarea oficială în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova a candidatului Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM. Candidatul poporului este sprijinit de conducerea și membrii PSRM, precum și de cetățenii simpli care împărtășesc poziția sa.

Igor Dodon: Alexandr Stoianoglo este speranța întregii țări în salvare și revenire la normalitate

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, prezentând candidatul, a menționat că Moldova și poporul moldovenesc trece printr-o perioadă de răscruce. În doar câțiva ani, Republica Moldova s-a transformat într-un teritoriu semipopulat, cu o guvernare marionetă PAS.

„Acum, vă propun să vă imaginați ce se va întâmpla cu Republica Moldova dacă Maia Sandu va obține al doilea mandat de președinte. Gândiți-vă la asta. Așa cum o știm pe ea, cinică, lipsită de empatie pentru propriul popor, dar foarte servilă față de interesele străine, față de Soros, față de admiratorii ei din Occident, Maia Sandu va îndeplini orice scenariu antistatal, ea va organiza orice probleme economice pentru cetățenii moldoveni, dacă asta o vor cere scopurile militare sau geopolitice ale stăpânilor ei de peste hotare.”, a spus Igor Dodon.

Președintele PSRM a subliniat că socialiștii, în această situație, au decis să demonstreze maturitate politică și patriotism, să renunțe la ambițiile de partid și să susțină un candidat de alternativă, un candidat al poporului, un candidat de compromis național, cu șanse maxime de câștig și care să acceadă în funcția supremă de stat și să salveze țara.

Acesta este Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, „un om cu caracter, un om de onoare și cea mai potrivită persoană pentru a face dreptate în țara noastră. El este speranța întregii țări în salvare și revenire la normalitate.

Eu cred sincer în bunele lui intenții și în capacitățile dumnealui profesionale și administrative. Domnul Stoianoglo este un statalist, un familist, un om care știe să edifice echipe eficiente, el este un om care respectă valorile noastre creștine și, foarte important, nu are apartenență politică. Deci va fi nepărtinitor în conducerea politică a statului. Va fi un arbitru destoinic pentru toate neînțelegerile din societate. Și va fi un protector al cetățenilor, al celor mulți”, a spus Igor Dodon.

Potrivit liderului PSRM, mesajul principal al domnului Stoianoglo – de a face Dreptate pentru toți cetățenii – este mesajul de care cel mai mult are nevoie astăzi Republica Moldova. „Eu sunt convins că domnul Stoianoglo se va isprăvi cu toate provocările care stau azi ca o povară peste Republica Moldova. Și, în acest sens, dumnealui are mult de lucru la Președinție”, a concluzionat Igor Dodon.

Alexandr Stoianoglo: Dreptatea pentru toți este, în primul și în primul rând, atunci când o lege este pentru toți, fără excepție

Prezentându-și programul electoral, candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a subliniat că, pentru el, Moldova înseamnă în primul rând oamenii. „Toți cei care locuiesc în orașe și sate mici, toți cei care se află acum în afara țării, toți cei activi, onești, nu cei nepăsători… Cei care vorbesc limbi diferite, dar care, de multe ori, se înțeleg dintr-un cuvânt. Mai ales când vine vorba despre soarta dificilă a Patriei noastre!”

Alexandr Stoianoglo a asigurat că, în calitate de șef al statului, va fi nu doar un exemplu de optimism politic, ci va reuși să unească cetățenii cu cele mai diverse viziuni în jurul unor obiective simple și clare: salvarea poporului, modernizarea europeană a țării și consolidarea securității Republicii Moldova.

„Știu cum să folosesc modestele atribuții prezidențiale pentru a lansa o serie de schimbări în bine”, a spus candidatul. În opinia sa, „nu avem nevoie de o reformă a justiției. Avem nevoie de un triumf al justiției! Un triumf al statului de drept! Nu mai inventați legi pentru a ocoli legile. Nu mai modificați Constituția. Spiritul și litera acesteia trebuie să fie respectate. Mai ales atunci când prevederi ale Constituției, precum neutralitatea, sunt susținute de marea majoritate a cetățenilor. Dreptatea pentru toți este, în primul și în primul rând, atunci când o lege este pentru toți, fără excepție. Și așa va fi!”

În al doilea rând, „avem nevoie de o relansare a economiei, de atragerea investițiilor. Programele europene de sprijin vor funcționa atunci când îi vom elibera pe antreprenori de inspecțiile și taxele chinuitoare, de instrucțiunile obscure și de actele adiționale. Toată legislația va fi curățată de această maculatură coruptă. Businessul moldovenesc, care se află într-o situație critică, trebuie să beneficieze de stimulente fără precedent. Atât în domeniul bancar, cât și în cel fiscal și, cel mai important, în cel al previzibilității juridice”.

În al treilea rând, viitorul Moldovei europene moderne este în educație. „Aceasta este principala verigă a tuturor schimbărilor, și aici nivelul ambițiilor noastre trebuie să fie extrem de înalt. Grădinițele, școlile, universitățile, centrele de dezvoltare – vor fi zona investițiilor prioritare. Investiții nu doar în pereți și mobilier, ci în primul rând în specialiști, profesori de toate nivelurile… Și Figura centrală a tuturor acestor transformări ar trebui să fie însă profesorul nostru moldovean”.

În încheiere, Alexandr Stoianoglo s-a adresat alegătorilor, menționând că a simțit necesitatea să prezinte onest și deschis viziunea asupra schimbărilor care vor urma.

„Fiți atenți la un lucru ciudat: majoritatea absolută a politicienilor moldoveni au încetat să mai propună vreun program. Ei nu mai discută despre programe și principii.

Unii cred că voturile se câștigă cu pachete cu alimente și bani în ziua alegerilor. Alții sunt ferm convinși că doar resursele administrative sunt suficiente pentru a nu aștepta surprize la alegeri.

Acești politicieni îi au pe cetățenii Republicii Moldova, majoritatea alegătorilor, drept lacheii lor. Căci așa este!

Consider că e timpul să surprindem această așa-zisă elită! Să-i surprindem prin responsabilitatea noastră civică! Prin coeziunea noastră! Prin optimismul nostru și prin justa noastră victorie!” – a încheiat discursul său Alexandr Stoianoglo.

Share