Dorin Recean a vorbit cu locuitorii din satul Hitrești din Fălești despre programul „Satul European”

Dorin Recean a vorbit cu locuitorii din satul Hitrești din Fălești despre programul „Satul European”

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu un grup de locuitori ai satului Hitrești, raionul Fălești. Aici, datorită Programului „Satul European”, 260 de gospodării casnice, patru agenți economici și patru instituții publice au fost conectate la rețeaua de apeduct. Guvernul a investit peste cinci milioane de lei pentru ca cei circa 600 de locuitori din Hitrești să aibă acces la apă potabilă de calitate.

Șeful Executivului a vorbit cu hitreștenii despre beneficiile Programului „Satul European” și importanța continuării acestuia, pentru a moderniza localitățile din țară. De asemenea, premierul a evidențiat că fondurile europene de care va beneficia țara noastră, în contextul negocierilor de aderare la UE, vor fi îndreptate spre realizarea proiectelor care asigură o viață mai bună pentru oameni – vor fi construite rețele de apă și canalizare, reparate drumuri, renovate școli, grădinițe, spitale și instituții culturale și amenajate terenuri pentru sport.

„Accesul la apă potabilă este un pas enorm spre un trai mai bun. Guvernul va continua investițiile în astfel de proiecte, pentru a aduce infrastructura esențială vieții mai aproape de toți cetățenii noștri”, a menționat premierul.

La rândul lor, cetățenii au subliniat că, de când au apă la robinet, activitățile cotidiene au devenit mai ușoare. Aceștia au remarcat că localitățile din regiune s-au dezvoltat considerabil în ultimii ani.

În total, prin intermediul Programului „Satul European”, sisteme de apeduct și canalizare au fost construite în șase localități din raionul Fălești.

Revizuirea cadrului legislativ în domeniul alimentării cu apă și sanitație, consolidarea dialogului cu România și Ucraina pentru a asigura gestionarea integrată a resurselor de apă și a ecosistemelor acvatice, în conformitate cu cerințele internaționale de mediu, construcția proiectelor regionale de alimentare cu apă și canalizare și dezvoltarea infrastructurilor de distribuție a apei reprezintă prioritățile Guvernului, acestea fiind incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

Share