Liderul PSDE: Epopeea licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău privind locațiunea spațiilor comerciale este compromisă

Liderul PSDE: Epopeea licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău privind locațiunea spațiilor comerciale este compromisă

Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), afirmă că epopeea licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău privind locațiunea spațiilor comerciale este compromisă. Mai mult, el se întreabă de ce acolo trebuie să vină companii străine, dar nu cele autohtone.

„Am revenit recent din Turcia, acolo unde am participat la reuniunea Comitetului European al Internaționalei Socialiste. În drum spre Chișinău am trecut, bineînțeles, prin aeroportul din Ankara. Ceea ce am văzut, m-a impresionat, pe de o parte, și m-a întristat, pe de altă parte. M-a impresionat atenția și grija turcilor față de promovarea companiilor și produselor lor. Am văzut o sumedenie de firme care vindeau produse alimentare turcești, suveniruri, articole vestimentare etc.

Și m-a întristat faptul că noi, la Chișinău, așteptăm să vină companii străine să ne vândă produsele lor, să facă bani la noi acasă. De ce nu am putea să promovăm și noi companiile și produsele noastre? Răspunsul e la suprafață. La mijloc e vorba de interesele de grup și pofta de bani a unor exponenți ai guvernării, care fac tot ce pot pentru a le ieși înțelegerea”, a declarat politicianul.

Ion Sula a spus că e clar pentru toată lumea că această epopee a licitațiilor fără sfârșit de la aeroport este o poveste de adormit copii.

„Cei care întind la nesfârșit acest concurs o fac doar ca să iasă învingător cine trebuie. Nimeni nu se mai îndoiește de acest fapt.

Licitația de la aeroport a fost compromisă total, de aceea ea trebuie anulată. Trebuie tăiat tot și pornit de la zero procesul, cu alte condiții, care să avantajeze firmele din R. Moldova. Trebuie să le permitem companiilor moldovenești să participe la concurs. Sunt absolut convins că avem suficienți candidați profesioniști care să poată vinde produse calitative. E vorba la mijloc, dacă vreți, și de mândria noastră națională. Noi putem, avem cu ce și suntem în stare să facem lucruri mari la noi acasă, fără să-i așteptăm pe alții să ne învețe cum să trăim”, a subliniat liderul PSDE.

Share