Peste 1 300 de cazuri de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută

Peste 1 300 de cazuri de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută

În perioada 5-11 august, în Republica Moldova au fost înregistrate 1381 de cazuri de COVID-19, dintre care 115 cazuri în regiunea transnistreană. Astfel, numărul cazurilor a crescut de 1,9 ori în comparație cu săptămâna precedentă, 29 iulie-4 august, când au fost înregistrate 743 de cazuri de infecție COVID-19 (44 de cazuri în regiunea transnistreană).

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în perioada 22-28 iulie, în regiunea europeană s-a înregistrat o creștere de 5.339 de cazuri de COVID‒19 față de săptămâna precedentă. Tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 se observă în mai multe țări.

În România, potrivit buletinului săptămânal al Institutului Național de Sănătate, în intervalul 5-11 august, au fost înregistrate 5.414 cazuri noi de COVID-19, în creștere cu 0,8% față de săptămâna precedentă.

În contextul sezonului estival și creșterii mobilității populației, Ministerul Sănătății recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța oamenilor:
– păstrarea distanței sociale;
– evitarea locurilor aglomerate;
– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
– igiena respiratorie;
– respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Menționăm că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Share