(VIDEO) Igor Munteanu solicită revizuirea proiectului privind Programul „Prima Casă”: „Diaspora nu-i o căruță de voturi”

(VIDEO) Igor Munteanu solicită revizuirea proiectului privind Programul „Prima Casă”: „Diaspora nu-i o căruță de voturi”

Igor Munteanu, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), afirmă că „diaspora nu-i o căruță de voturi!” și solicită revizuirea proiectului ce reglementează Programul „Prima Casă Plus”, care afectează în mod direct cetățenii moldoveni din străinătate, informează OFICIAL. 

„La 31 Iulie 2024, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în regim prioritar modificările aduse Legii nr. 293/2017, care reglementează programul „Prima Casă Plus”. Aceste modificări introduc restricții severe care afectează în mod direct cetățenii moldoveni din diaspora, complicându-le accesul la acest program esențial pentru achiziția de locuințe.

Noua legislație impune condiții dificile și restrictive pentru moldovenii care trăiesc în străinătate, îngreunându-le accesul la beneficiile programului „Prima Casă Plus”. Aceste măsuri sunt nu doar disproporționate, dar și nedrepte față de contribuțiile importante ale diasporei la economia și societatea moldovenească”, a declarat politicianul.

Igor Munteanu a subliniat că este important ca legea să fie modificată, pentru că „diaspora moldovenească joacă un rol crucial în economia națională și în promovarea imaginii Republicii Moldova în străinătate”, iar restricțiile introduse de această modificare a legii riscă să diminueze semnificativ oportunitățile pentru moldovenii care doresc să investească și să contribuie la dezvoltarea țării lor de origine.

„Cerem urgent revizuirea acestor modificări și asigurarea că drepturile diasporei sunt protejate. Este esențial să ne unim vocile pentru a cere o reformă echitabilă și inclusivă a programului „Prima Casă Plus””, a conchis liderul CUB într-o adresare video pe Facebook.

Share