Ministrul Lazarencu: Fac apel către toți cetățenii să fie extrem de vigilenți și responsabili. Canicula sporește riscul de incendii

Ministrul Lazarencu: Fac apel către toți cetățenii să fie extrem de vigilenți și responsabili. Canicula sporește riscul de incendii

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în contextul riscului sporit de incendii, a venit cu un apel către cetățeni, informează OFICIAL.

„Un incendiu devastator a mistuit o suprafață de peste 8 ha de pădure de salcâm, pini și stejar, de la periferia mun. Cahul. Echipele de intervenție, autoritățile locale, dar și angajații Î.S. Silva-Sud Cahul au acționat prompt și continuă să lupte cu flăcările mai bine de 5 ore.

Fac apel către toți cetățenii să fie extrem de vigilenți și responsabili. Canicula sporește riscul de incendii și extinderea rapidă a acestora. Evitați activitățile care pot genera foc deschis în natură și respectați cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor. Fiecare neatenție poate provoca o tragedie nu doar pentru mediu, dar și pentru localnici”, a spus oficialul.

Astăzi, o echipă de la Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Agenția „Moldsilva” va merge la fața locului pentru a evalua situația din teren, a stabili suprafața arsă și a determina măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor și restabilirea pădurii afectate.

Share