Parteneriatele RTEC – importante și eficiente. Dorin Ciornîi: „Toate proiectele şi parteneriatele noastre pornesc de la necesităţi concrete”

Parteneriatele RTEC – importante și eficiente. Dorin Ciornîi: „Toate proiectele şi parteneriatele noastre pornesc de la necesităţi concrete”

Directorul general al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, afirmă toate proiectele și parteneriatele care le are Regia pornesc de la necesități concrete.

În cadrul unui interviu pentru portalul nostru, Dorin Ciornîi s-a referit la 3 cele mai importante pentru întreprindere.

„Fiecare parteneriat pentru noi este important, în felul său, şi generează eficienţă. Însă, dacă ar fi să mă refer la trei proiecte concrete, bazate pe parteneriate externe, atunci aş menţiona proiectul implementat împreună cu partenerii din oraşul Minsk (Belarus), în cadrul căruia au fost asamblate 100 troleibuze model AKSM cu sistem de aer condiționat, podea rabatabilă, Led-uri, camere video, prize USB: 50 troleibuze clasice; 45 troleibuze cu mers autonom; 5 troleibuze articulate.

De asemenea, aş menţiona proiectul implementat în comun cu partenerii din oraşul Riga (Letonia), în cadrul căruia au fost procurate 43 troleibuze cu parcurs (25 troleibuze clasice Skoda 24 TR și 18 troleibuze articulate cu autonomie Solaris Trollino).

Un alt proiect pe care l-aş nominaliza în acest context este cel implementat împreună cu partenerii din oraşul Como (Italia), în cadrul căruia au fost procurate 2 troleibuze articulate de model Phileas Trolly, dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă, camere video.

Acestea sunt doar trei exemple, dar şirul lor ar putea continua. Ceea ce este important de menţionat în acest context e că toate proiectele şi parteneriatele noastre pornesc de la necesităţi concrete şi ţintesc asigurarea unui nivel cât mai înalt de siguranţă şi confort pentru pasageri”, a spus Dorin Ciornîi.

Share