Andrei Năstase: Rezultatul alegerilor europene este o lectie din care trebuie să învățăm că populismul și politica vorbelor goale nu mai prinde

Andrei Năstase: Rezultatul alegerilor europene este o lectie din care trebuie să învățăm că populismul și politica vorbelor goale nu mai prinde

Andrei Năstase, fost ministru de Interne, a venit cu un mesaj cu ocazia alegerilor europarlamentare desfășurate ieri, informează OFICIAL.

„Felicitări tuturor moldovenilor cu cetățenie română pentru votul masiv de ieri la alegerile pentru Parlamentul European. Sunt bucuros pentru prietenii noștri din PNL pentru acest scor extraordinar, ceea ce constituie un beneficiu foarte importat inclusiv pentru viitorul nostru.

În același timp sunt îngrijorat pentru semnalul venit din unele țări importante din Europa.

Cred că extremele și politica radicală nu se încadrează în valorile europene, mai ales în această perioadă de provocări de securitate și economice.

Avem nevoie mai mult ca oricând de stabilitate în întreaga Europă și îmi doresc ca aceste rezultate să ducă la o revenire cu picioarele pe pământ, la o trezire la realitate și înțelegere mai profundă a nevoilor oamenilor”, a spus el.

Politicianul a mai menționat că, „pentru Republica Moldova este vital următorul mandat al Parlamentului European, dar trebuie să înțelegem că drumul nostru nu va fi deloc ușor. Nu va veni nimeni să muncească pentru noi, pentru instituțiile statului nostru, iar dacă nu înlăturăm incompetența de la putere vom rămâne încă pentru foarte mult timp departe de integrarea europeană”.

„Rezultatul alegerilor europene este o lectie din care trebuie să învățăm că populismul și politica vorbelor goale nu mai prinde. Este un duș rece și o lecție și pentru Maia Sandu și PAS, pe ei îi așteaptă curând un vot de protest probabil și mai masiv. Aroganța, incompetența și desconsiderarea oamenilor se plătește în alegeri, oricâte încercări ar face ei să le falsifice”, a subliniat el.

Share