Irina Vlah propune partidelor de opoziție semnarea unui pact de neagreasiune în alegeri: „Mizăm că va fi semnat de cât mai mulți candidați”

Irina Vlah propune partidelor de opoziție semnarea unui pact de neagreasiune în alegeri: „Mizăm că va fi semnat de cât mai mulți candidați”

Președinta „Platformei Moldova”, Irina Vlah, s-a adresat partidelor de opoziție, care intenționează să participe la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, informează OFICIAL.

Ea consideră că aceste formațiuni trebuie să semneze un pact de neagresiune în alegerile prezidențiale, iar „Platforma Moldova” își asumă responsabilitatea de a-l elabora.

„Deşi campania electorală încă nu a demarat oficial, există suspiciuni şi indicii clare că guvernarea este tentată să fraudeze alegerile prezidenţiale din data de 20 octombrie 2024, folosind pentru aceasta tot arsenalul pe care-l are la dispoziţie. În aceste condiţii, este mai actuală ca oricând necesitatea ca reprezentanţii opoziţiei, ce se vor înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte, să analizeze cu mare atenţie riscurile generate de Maia Sandu şi echipa sa şi să facă tot posibilul pentru a le diminua sau a le combate.

La moment, unii exponenţi ai opoziţiei au discuţii privind posibilitatea identificării şi înaintării unui candidat comun. În eventualitatea în care nu se va reuşi acest lucru, consider că se va impune semnarea unui pact de neagresiune de către reprezentanţii opoziţiei în alegerile prezidenţiale. „Platforma Moldova” îşi asumă responsabilitatea de a-l elabora şi de a-l propune spre discuţii viitorilor candidaţi în alegerile prezidenţiale, în momentul când tabloul va fi clar şi vom şti cu siguranţă cine intră în cursa pentru funcţia de preşedinte.

Reprezentanţii opoziţiei nu trebuie să facă jocul Maiei Sandu, iar miza ei este clară – opoziţia să fie cât mai dezbinată şi cât mai antrenată în reglări de conturi şi dispute politice. În aceste condiţii, Maia Sandu ar avea şanse în plus să câştige un nou mandat de preşedinte, lucru care nu trebuie admis, căci aceasta ar însemna încă patru ani de haos, dezbinare, degradare în toate domeniile. Maia Sandu a dovedit că nu poate fi un preşedinte al tuturor, că nu poate construi, nu poate dezvolta – ea poate doar să distrugă. De aceea, datoria exponenţilor opoziţiei faţă de cetăţeni este ca, în alegerile prezidenţiale din acest an, să o trimită pe Maia Sandu în istorie pentru totdeauna. Iar un pact de neagresiune între reprezentanţii opoziţiei va fi un pas serios în această direcţie.

Mizez că această iniţiativă va fi tratată cu multă responsabilitate şi maturitate politică şi că pactul pe care-l vom propune la momentul potrivit va fi semnat de cât mai mulţi candidaţi”, spune Irina Vlah.

Share