Igor Dodon: Sunt convins, că Alexandru Stoianoglo va fi achitat și în celelalte cauze

Igor Dodon: Sunt convins, că Alexandru Stoianoglo va fi achitat și în celelalte cauze

Igor Dodon, liderul socialiștilor, afirmă că “Alexandru Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general după ce a refuzat să execute ordinele politice ale Maiei Sandu. Aceasta este una dintre paginile negre din istoria justiției moldovenești, un astfel de abuz nu a mai fost niciodată în istoria țării”.

Prin urmare – a spus politicianul – decizia de ieri a fost previzibilă pentru mine personal și pentru majoritatea concetățenilor noștri.

“Sunt convins, că Alexandru Stoianoglo va fi achitat și în celelalte cauze.

Consider că următorul președinte al Moldovei, care va fi ales în toamna acestui an, ar trebui să-l readucă pe Stoianoglo în funcție. El este demn să ocupe acest post”, a menționat Igor Dodon în cadrul emisiunii “Discutăm împreună” de la GRT.

Totodată, liderul socialiștilor a remarcat că, judecătorii care au luat decizia de ieri au fost supuși unei presiuni enorme, dar faptul că nu toți au cedat acestei presiuni este un semn bun.

“Acest lucru sugerează faptul că în curând țara noastră se va elibera de jugul regimului Sandu. Cu toate acestea, un judecător s-a abținut, iar dintr-o stranie coincidență, el se află în lista “judecătorilor buni”, recent întocmită de către această putere”, a conchis el.

Share