Parlamentul Republicii Moldova se alătură campaniei „Împreună, fără bullying”
Parlamentul a găzduit, astăzi, evenimentul de lansare a campaniei „Împreună, fără bullying”. La ședință au participat deputați, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, reprezentanți ai societății civile din domeniul educației, ai partenerilor de dezvoltare și cadre didactice.
Participanții la eveniment au reiterat importanța conjugării eforturilor pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen. Datele statistice arată că, anul trecut, au fost înregistrate peste 1000 de cazuri de bullying în instituțiile de învățământ din țară.
„Parlamentul întotdeauna va susține orice inițiativă care se referă la fenomenul bullyingului și va contribui, în măsura competențelor și atribuțiilor sale, la combaterea acestui fenomen, în special, prin dimensiunea legislativă sau prin anumite campanii de informare”, a accentuat președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi.
La discuții a participat și deputata Angela Munteanu-Pojoga, autoarea inițiativei legislative care a prevăzut reglementarea în legislația națională a termenului de „bullying”. „Este important să creăm un parteneriat între familie, părinți și copii și să lansăm cât mai multe campanii de acest gen, care să contribuie la informarea despre ce înseamnă „bullying” și consecințele acestui fenomen”, a adăugat deputata Angela Munteanu-Pojoga.
În context, Parlamentul desfășoară o serie de evenimente în care se abordează problema bullyingului. În preajma Zilei internaționale pentru Nonviolență în Școală, Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Comrat a organizat sesiuni de informare în instituțiile de învățământ din regiune. De asemenea, la inițiativa deputatei Angela Munteanu-Pojoga, va fi organizat evenimentul „101 ambasadori ai nonviolenței în școli”. Atunci, elevi din întreaga țară vor simula o ședință plenară la care vor dezbate și vor vota propuneri de combatere a fenomenului de bullying.