Victorie definitivă! Satul Țibirica, raionul Călărași va fi condus de primarul ales din partea CUB

Victorie definitivă! Satul Țibirica, raionul Călărași va fi condus de primarul ales din partea CUB

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a obținut victorie în cazul primarului ales al satului Țibirica, raionul Călărași, care s-a judecat cu concurentul său din alegerile locale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, informează OFICIAL.

„După 2 luni de litigii și procese în toate instanțele, prin decizia definitivă a Curții Supreme de Justiție (CSJ) s-a dat dreptate Dlui Iacob Proscurov, Primarul satului Țibirica, raionul Călărași. Mă bucur să-l felicit pe Dl Primar Iacob Proscurov cu această victorie meritată și să-l asigur că vom fi alături de el și primăria pe care o va reprezenta cu multă dedicație și profesionalism pentru a depăși lunga cursă de litigii artificiale prin care a avut de trecut, din cauza fostului său concurent electoral.

Mă bucur să observ că CSJ pune capăt acestei epopei post-electorale, în ciuda unor tentații vizibile de a politiza justiția, și-i redă Dlui Primar Proscurov mandatul care-i aparținea de drept. Păcat de faptul că am pierdut peste 60 de zile într-un proces fără sens, dar am descoperit un bun avocat, care a arătat școală și competență (Dl Eugen Tetelea)”, a anunțat Igor Munteanu, președintele CUB.

Igor Munteanu i-a dorit, totodată, succes în activitate primarului Iacob Proscurov.

Amintim că, la Țibirica, primarul CUB a câștigat alegerile locale din 2023 cu diferența de 1 vot contra candidatului PAS. Candidatul PAS a cerut CEC renumărarea buletinelor de vot, după ce Consiliul electoral local le-a numărat de câteva ori. 

Share