Maia Sandu i-a conferit „Ordinul Republicii” lui Nicu Popescu

Maia Sandu i-a conferit „Ordinul Republicii” lui Nicu Popescu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a mers astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a-i mulțumi lui Nicu Popescu pentru că este „un diplomat vizionar, probabil cel mai remarcabil ministru de Externe al Republicii Moldova”, informează OFICIAL.

„Sunt aici ca să îi mulțumesc și să îl felicit pentru contribuția extraordinară la procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și pentru rezultatele în domeniul diplomație în general. Domnul Popescu ne-a ajutat să repunem Republica Moldova pe harta lumii, el a reușit să construiască relații solide cu țări puternice, mari și mici. În această perioadă, de peste 2 ani, s-au întâmplat multe lucruri pe plan diplomatic. Aici a contat profesionalismul dumnealui, dar și căldura omenească de care dă dovadă”, a spus șeful statului.

Maia Sandu s-a arătat sigură că Nicu Popescu va fi în continuare alături de conducerea țării.

„Noi încă nu am atins obiectivul final pe calea integrării europene. Mai avem de lucru și avem nevoie de ajutorul tău și sunt sigură că vom avea acest ajutor”, a subliniat Președintele.

Totodată, în cadrul ceremoniei, Maia Sandu i-a conferit „Ordinul Republicii” lui Nicu Popescu.

Amintim că, astăzi, Nicu Popescu a anunțat că-și depune mandatul de vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Share