Dacian Cioloș: Mi se pare o idee foarte bună a liderilor de la Chișinău de a-i propune acest post Ancăi Dragu

Dacian Cioloș: Mi se pare o idee foarte bună a liderilor de la Chișinău de a-i propune acest post Ancăi Dragu

Fostul Premier al României, Dacian Cioloș, salută ideea autorităților de la Chișinău de a o numi pe Anca Dragu în funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Dacian Cioloș spune că Anca Dragu este înainte de toate o profesionistă, cu o vastă experiență în domeniul financiar-bancar.

„A fost și motivul pentru care i-am propus în 2015 să facă parte din guvernul pe care l-am format atunci, în calitate de ministră a Finanțelor”, spune Cioloș.

Politicianul spune că este sigur că Anca Dragu își va arăta competența și priceperea peste Prut și va conduce o Bancă Națională independentă, potrivită și pregătită pentru o Moldovă europeană.

„Mi se pare o idee foarte bună a liderilor de la Chișinău de a-i propune acest post Ancăi. Experiența ei politică (a fost prima femeie președintă a Senatului în România), experiența și contactele ei la nivel european și internațional vor ajuta mult Republica Moldova în această fază de pregătire pentru aderarea la UE.

România are o responsabilitate, dar și un interes direct în a ajuta Republica Moldova pentru o aderare rapidă la UE și mi-aș dori să văd cât mai mulți profesioniști experimentați că fac acest pas peste Prut. Mult succes, Anca. Mult succes Republicii Moldova”, spune Cioloș.

Share