Liderul PDCM: Vă îndemn să fim alături de medici în fața guvernului!

Liderul PDCM: Vă îndemn să fim alături de medici în fața guvernului!

Ion Chicu, liderul Partidului dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), va merge astăzi la protestul împotriva închiderii Spitalului „Toma Ciorbă” și invită și alți politicieni și cetățeni să se alăture acțiunii, care este una apolitică.

Potrivit politicianului, Spitalul de boli infecțioase “Toma Ciorbă”, a fost prima instituție medicală, care a primit pacienții cu COVID-19. Anume acolo mergeau sutele de ambulanțe cu oameni, până a deschide Centrul de triere la “Moldexpo”.

„Anume medicii de acolo au riscat primii cu sănătatea și viața lor, la un moment când încă nimeni nu cunoștea ce prezintă acest virus și cum se tratează.

Acum, colectivul acestui spital încearcă să se opună tentativei de a lichida, de-facto, această instituție medicală cu o istorie de peste un veac.

Personal, ca cetățean al acestei țări, mă simt obligat moral să-i susțin pe acești Oameni în lupta lor pentru această instituție și pentru sănătatea noastră”, a declarat el.
Ion Chicu a spus că a aflat că astăzi, la 15:30, colectivele ambelor spitale vizate de “reformă”, vor protesta în fața Guvernului, cerând scoaterea de pe agenda guvernării a acestei decizii periculoase și inumane.

„Eu – voi fi mâine alături de ei în PMAN! E timpul să fim și noi în „prima linie” pentru ei, cum au luptat ei în prima linie pentru noi!

Vă îndemn să arătăm tuturor, că ne pasă de sănătatea și viața noastră! Vă îndemn să fim alături de medici în fața guvernului!

p.s. Nu este o acțiune politică – este un îndemn omenesc să fim alături de oamenii, care ne-au salvat în pandemie și cu multe alte ocazii”, a conchis liderul PDCM.

Share