PSRM își va modifica astăzi statutul

PSRM își va modifica astăzi statutul

Ziua de astăzi este una decisivă pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), or, se va desfășura Congresul Extraordinar al formațiunii, în cadrul căruia va fi modificat statutul PSRM, cu revenirea la funcția de președinte de partid, după 2 ani de la renunțarea la aceasta.

Tot în cadrul Congresului va fi prezentat noul program politic al partidului care va defini vectorul politicii externe a partidului.

De asemenea, va fi aleasă noua componență a Consiliului Republican și a Comisiei de cenzori.

„Vom aproba unele decizii importante. Vor fi aprobate statutul și programul politic într-o nouă redacție. Vom face pași importanți pentru a ne apropia de statul social clasic”, a declarat Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, în cadrul emisiunii sale online.

Congresul va începe la ora 12:00.

Amintim că, Igor Dodon a renunțat la funcția de președinte al PSRM în cadrul Congresului din 18 decembrie 2021, atunci conducerea partidului a fost preluată de Comitetul Executiv, format de 5 persoane, în frunte cu un secretar executiv – Vlad Bătrîncea. La 10 aprilie 2023 Igor Dodon a fost ales în funcția de secretar executiv. 

Share