Impresionant!  O mămăligă de 550 kg a fost pregătită la Festivalul Porumbului

Impresionant! O mămăligă de 550 kg a fost pregătită la Festivalul Porumbului

Pe 17 septembrie curent, Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Ion SULA, a participat la a doua ediţie a Festivalului Porumbului, organizat de Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. 

Ediţia anului 2015, a întrunit producători agricoli, comercianţi de produse şi  tehnică agricolă, care au avut posibilitatea să se informeze şi cu această ocazie despre noii hibrizi de porumb.

Ministrul a menţionat realizările în domeniu, înregistrate de Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. Acum, doi ani, hibrizii de porumb, marca Porumbeni, au fost prezentaţi pentru prima oară Comisiei de Stat pentru testarea şi omologarea soiurilor de plante din România, pentru testare. Noile soiuri s-au bucurat de o înaltă apreciere. De asemenea, în ultimii ani, instituţia  a obţinut menţiuni valoroase în cadrul unor expoziţii de profil peste hotarele ţării.

Dl Ion SULA a subliniat  importanţa evenimentului, precizînd că,  porumbul ocupă  circa 35 % din terenurile arabile de pe glob, inclusiv din Moldova, reprezentînd cultura ce asigură siguranţa alimentară şi furajeră.

Ministrul a felicitat oamenii de ştiinţă, care activează în domeniu, pentru rezultatele însemnate, asigurîndu-i, totodată, că eforturile lor sînt apreciate şi susţinute de minister.

Cu ocazia sărbătorii, organizatorii au impresionat participanţii cu  o mămăligă de 550 kg.

img_7 img_8 img_p img_p2 img_p3 img_p5 img_p6 img_p7

Mihaela Rotari

Share