Ilan Șor, califică interzicerea importului cereale din Ucraina drept o lovitură în spatele ucrainenilor

Ilan Șor, califică interzicerea importului cereale din Ucraina drept o lovitură în spatele ucrainenilor

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor califică decizia Guvernului de la Chișinău de a interzice importul de cereale din Ucraina, drept o lovitură pe la spate, într-un moment extrem de dificil.

„Pe parcursul unui an și jumătate, guvernarea, fie umblă cu drapelul Ucrainei la piept, fie se plimbă pe la Kiev în vestă antiglonț, arătând că ei acordă sprijin deplin și mai că nu pleacă la luptă cu arma în mână. Cu alte cuvinte, fac totul pentru a se prezenta principalul prieten al Ucrainei. Închid canalele TV în rusă, sub pretextul că ajută Ucraina și multe altele. Însă Maia este o mincinoasă și asta s-a văzut ieri, când Moldova a interzis importul grâului din Ucraina”, a specificat Ilan Șor.

El a condamnat acest gest din partea guvernării de la Chișinău.

„Ei au nevoie să-și vândă marfa, pentru a supraviețui. Da, ei au dificultăți, probleme economice, deci ajută-i! Nu este nevoie să afișezi drapelul Ucrainei pe Parlament și, în același timp, să lovești pe la spate. La ce bun? Noi condamnăm categoric interdicția vânzării grâului din Ucraina în Republica Moldova. Considerăm că este un pas dușmănos nu în raport cu politica, ci în raport cu cetățenii de rând, care locuiesc în Ucraina și pentru care asta este foarte important. Astăzi, în situația dificilă în care se află statul vecin, cel mai important este ajutorul acordat oamenilor de rând, nu demonstrațiile și declarațiile ieftine”, a subliniat Ilan Șor.

Share