Vrea să comunice eficient! Guvernul: Sloganul nostru e „Comunicarea europeană, transparență, în beneficiul cetățenilor”

Vrea să comunice eficient! Guvernul: Sloganul nostru e „Comunicarea europeană, transparență, în beneficiul cetățenilor”

Guvernul condus de Dorin Recean, învestit în funcție la 16 februarie curent, se vrea un Executiv al transparenței instituționale. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al Premierului, Daniel Vodă, informează OFICIAL. 

Reprezentantul Guvernului a precizat că, după fiecare ședință a Cabinetului, se va desfășura un briefing în care vor fi expuse și analizate subiecte votate în acea zi.

„Vrem să transferăm comunicarea Guvernului într-un format de transparență europeană. Briefingurile nu vor fi într-un singur format sau cu un singur oficial, vor fi și cu mai mulți. Vom avea și blocuri în care vom invita miniștri pe diferite domenii, vom răspunde la toate întrebările, în special pe deciziile strategice”, a explicat el.

Daniel Vodă a mai spus că membrii Cabinetului Recean vor face vizite în teritoriu și peste hotare și vor vorbi despre ele nu doar în comunicate și mesaje pe rețelele de socializare. „Vor merge la emisiuni, vor interacționa direct cu presa”, a adăugat oficialul.

Totodată, el a comunicat că, miniștrii sunt accesibili pentru presă înaintea ședințelor de Guvern, iar după ședințe vor fi aceste briefinguri regulate.

„Suntem un guvern al transparenței instituționale.

Sloganul nostru e „Comunicarea europeană, transparență, în beneficiul cetățenilor””, a conchis purtătorul de cuvânt.

Share