Mișcarea Pentru Popor susține că a adunat peste 140 de mii de semnături de la cetățeni, pentru a obliga Guvernul să plătească facturile în lunile de iarnă

Mișcarea Pentru Popor susține că a adunat peste 140 de mii de semnături de la cetățeni, pentru a obliga Guvernul să plătească facturile în lunile de iarnă

Peste 143 de mii de semnături au fost adunate, în doar o săptămână, de la cetățenii moldoveni din țară și din diasporă, de către Mișcarea Pentru Popor, lansată recent, pentru a obliga Guvernul să plătească integral facturile pentru gaze, căldură și curent electric, pentru lunile de iarnă. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Mișcării Pentru Popor, în cadrul unei conferințe de presă, informează OFICIAL.

„Colegii noștri din PACE, dar și alte partide, ONG-uri, experți, asociații obștești din țară și din diasporă au mers în corturile din țară, dar și din casă în casă, ca să discute cu oamenii și pentru a colecta semnături, pentru a obliga Guvernul să achite facturile pentru gaze, energie electrică și termică. Chiar dacă temperatura de afară, resimțită de corpul uman, era de minus 15 grade Celsius, oamenii au fost activi. În doar o săptămână, reprezentanții mișcării au adunat 143 de mii de semnături din partea cetățenilor. Mișcarea Pentru Popor are o susținere mare din partea cetățenilor, care ne roagă să obligăm Guvernul să achite facturile pentru lunile de iarnă. Oamenii se plâng nu doar de facturile mari, ci și de prețurile exagerate pentru toate produsele și serviciile. Faptul că am adunat un număr atât de mare de semnături, reprezintă un succes, având în vedere și faptul că mass-media, controlată de PAS, nu reflectă inițiativele Mișcării Pentru Popor”, a declarat vicepreședintele PACE, Tatiana Bordeianu.

Un alt reprezentant al Mișcării Pentru Popor, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că această campanie de colectare a semnăturilor va continua.

„Ne bucură faptul că toată societatea se unește în jurul ideii de a obliga Guvernul să achite integral facturile cetățenilor, pentru lunile de iarnă. Sperăm că Guvernul va face măcar ceva pentru populație. Doar în ultimii doi ani, Moldova a primit peste un miliard de euro de la partenerii externi, iar pentru începutul anului au fost alocate peste 250 de milioane de euro. Insistăm să adresăm întrebarea: Unde-s banii? Din punctul nostru de vedere, acești bani se duc în buzunarele demnitarilor din PAS. Instituțiile abilitate sunt obligate să deschidă dosare penale privind aceste cazuri. Săptămâna trecută, Gavrilița și-a dat demisia. A venit timpul ca și Maia Sandu să o urmeze. Au demonstrat că nu sunt în stare să administreze trebuirile țării”, a precizat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

La rândul său, liderul Partidul „Renașterii”, Serghei Mișin, a afirmat următoarele: „La inițiativa noastră s-au alăturat nu doar cetățenii din Republica Moldova, ci și din diasporă. Moldovenii aflați în străinătate sunt mirați de prețurile din țara noastră și se plâng că sunt nevoiți să muncească peste program, ca să facă mai mulți bani, pentru a ajuta rudele din țara noastră, ca să achite facturile. A fost lansată și o petiție online și îndemnăm cât mai multă lume să semneze, pentru a obliga Guvernul să plătească integral facturile cetățenilor”, a menționat Serghei Mișin.

Un al membru al Mișcării Pentru Popor – președintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a declarat că autoritățile sunt obligate să ia în considerare cerințele cetățenilor. „Nu este de mirare că, în doar o săptămână, s-au strâns atât de multe semnături. Această inițiativă nu este populistă, nu este un moft, ci o necesitate stringentă. Oamenii nu au bani de facturi și sunt nevoiți să se împrumute pentru a le plăti. Nu este exclus că și noul Guvern va fi surd și mut la doleanțele cetățenilor și nu vor achita facturile cetățenilor. Și asta pentru că aceste lucru este specific tuturor guvernărilor”, a adăugat Mihai Petrache.

La conferința de presă a participat și activista Maia Laguta, care s-a arătat sceptică de faptul că noul Guvern, care urmează să fie învestit de PAS, va lucra în interesul cetățenilor, motiv pentru care a făcut apel la unitate, la implicare, pentru ca cetățenii să aibă un trai decent.

Reprezentanții Mișcării Pentru Popor au mai anunțat că, în urma consultărilor cu cetățenii, s-a decis ca duminică, 19 februarie, la ora 13:00, în fața Parlamentului, să fie organizat un miting. La manifestație, sunt așteptați toți cetățenii nemulțumiți de facturile mari pentru gaze, energie termică și electrică. Scopul acestei acțiuni este de a obliga Guvernul să plătească integral facturile cetățenilor pentru curent și căldură, pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie.

Share