Pompierii și salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor ploii de ieri

Pompierii și salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor ploii de ieri

Conform datelor IGSU, salvatorii și pompierii au intervenit de urgență la lichidarea consecințelor în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în seara zilei de 30 august, informează OFICIAL.

În municipiul Cihșinău, pentru deblocarea autovehiculelor blocate după ploaia torențială și efectuarea lucrărilor de pompare apei sunt antrenați 24 echipaje cu efectiv de 103 de salvatori.

Astfel, pe strada Albișoara din capitală, anajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri. Tot aici, angajații IGSU au venit în ajutor unui echipaj de medici, care a rămas blocat în apă într-o amulanță cu o femeie însărcinată. Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur, viața acestei fiind în afara pericol. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanța echipamentul specializat de prim ajutor inclusiv defibrilatorul.

Totodată, pompierii au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de pompare apei pe străzile Gh. Madan, Braniștii, Columna, Moara Roșie, D. Cantemir, Kiev din municipiul Chișinău. În urma rafalelor de vănt salvatorii au intervenit pentru defrișarea copacilor căzuți în raionul Criuleni. In total, la moment, pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente sunt antrenate 28 ecihpaje de intervenție din cadrul Inspectoratului cu 115 salvatori și pompieri.

Share