Expoziție comemorativă la Parlament: 90 de ani de la nașterea fostului Președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu

Expoziție comemorativă la Parlament: 90 de ani de la nașterea fostului Președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu

Parlamentul îl comemorează pe fostul Președinte al Legislativului, Alexandru Moșanu. O expoziție comemorativă, prilejuită de 90 de ani de la nașterea fostului Președintele al Parlamentului, Alexandru Moșanu, a fost inaugurată astăzi.

Muzeul instituției parlamentare găzduiește o selecție de cărți și articole semnate de fostul Președinte al Parlamentului, precum și fotografii de arhivă, care ilustrează viața și activitatea sa. Vizitatorii vor răsfoi filele trecutului, rememorând date și evenimente ce evocă personalitatea politicianului Alexandru Moșanu și vor avea ocazia să vizioneze și un material video cu secvențe din discursurile omului politic.

Expoziția cu genericul ”IN MEMORIAM – Alexandru Moșanu, 90 de ani de la naștere” este organizată de Parlament în semn de omagiu adus ilustrului istoric, academician și om politic.

Alexandru Moșanu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990-2001 și a deținut funcția de Președinte al Parlamentului în perioada 1990-1993. Alexandru Moșanu, născut pe data de 19 iulie 1932, în comuna Braniște din județul Bălți, a decedat în 2017, la vârsta de 85 de ani. Alexandru Moșanu a fost un remarcabil istoric și om politic, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice, precum și membru de onoare al Academiei Române.

Share