Raionul Nisporeni are un nou presedinte, votat cu o coalitie anti-PLDM si PL

Raionul Nisporeni are un nou presedinte, votat cu o coalitie anti-PLDM si PL

Ion Arteni, candidatul Partidului Democrat din Moldova, este noul președinte al raionului Nisporeni. Pentru el au votat 20 consilieri din cei 33 aleși. Pentru Arteni și-au dat votul 15 democrați, 2 comuniști, un socialist și doi de la PPEM. De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi au fost aleși trei  vicepreședinți: Ion Sturza de la PPEM, Ion Tugulea de la PCRM și Ghenadie Verdes de la PDM.

Raionul  Nisporeni are un nou presedinte si trei vicepresedinti. O coalitie anti-PLDM si PL, creata din consilierii PDM, PCRM, PSRM si cei ai blocului “Iurie Leanca” a ales astazi presedintele raionului Nisporeni.  Este vorba de Ion Arteni, candidat din partea  Partidului Democrat.

„Venim cu iniţiativa şi  propunem la funcţia de preşedinte a raionului Nisporeni, candidature dlui  Artene Ion.  Iîn confirmarea celor expuse anexăm  lista subsemnată a consilierilor în consiliul raional Nisporeni  care inaintează şi susţin candidatura  dlui Ion Artene la   funcţia de preşedinte a raionului.” a mentionat Vasile BÎTCA consilier raional, PDM

 „Poate dumnealui îşi propune un program  de activitate  prin  care  să ne spuna nouă, tuturor locuitorilor raionului Nisporeni, ce va fi cu raionul nostru  Nisporeni  în viitorii 4 ani, ce obiective    principale  el îşi  propune să realizeze.” a mentionat Ion TRIBOI  consilier raional, PLDM.

„Mă numesc  Ion Artene,  sunt consilier din partea  PDM  în consiliul raional Nisporeni,  am vîrsta de 46 de ani,   activez în  oficiul cadastral Nisporeni, voi susţine  în continuare toate  pornirile şi lucrurile , faptele bune  care au fost initiate  în ultimii 4 ani.” a mentionat Ion ARTENE  preşedintele nou ales al raionului Nisporeni, PDM.

Vicepreședinții, trei la număr, au fost înaintați de noul presedinte de raion. Vicepreședinții sunt: Ion Sturza de la blocului “Iurie Leanca”, Ion Tugulea de la PCRM si Ghenadie Verdes de la PDM. Alegerea a trei vicepresedinti de raion a creat dispute printre consilieri.

„Poate  cineva din direcţia de finante poate să spuna  cam cît ar fi  întreţinerea unui  vicepreşedinte, pentru   că pînă acuma  au fost doi  vicepreşedinţi acuma  se propune al treilea vicepreşedinte,  noi înţelegem foarte bine de ce,  fiincă  nu se pot  repartiza  acolo, cît îi costul,  cît costă acolo cu  tot cu contribuţii  vre-o 150 de mii pe an.”  a mentionat Valeriu GUŢU consilier raional, PLDM.

 Vera  LAZĂRI,  şef direcţie finanţe: „Estimativ  este în jur de 7000  salariu unui vicepreşedinte.”

Valeriu GUŢU, consilier raional, PLDM: Cu tot cu contribuţii ?

 Vera  LAZĂRI,  şef direcţie finanţe: Nu fără.

 Consilierul raional din partea PL, Vladimir BUGA a mentionat:  „Faptul că  dumneavoastră iniţiaţi  a treia funcţie de vicepreşedinte  acesta este deacuma ştiţi  cînd guvernul numai ce a eşit cu iniţiativa  de a sista toate cheltuielile  legate de reparaţii capitale şi procurări  şi noi la Nisporeni ne-am găsit mai  şi iniţiem al treilea vicepreşedinte, aceasta decuma este  stiţi  peste… , peste prag.”

 Ion TRIBOI  consilier raional, PLDM: „Asta vedem că este un preşedinte slab,  fiindcă nu se isprăveşte.”

Vasile BÎTCA consilier raional, PDM: “Domnule Triboi  vă rog  nu insultaţi consilieri,   nu sunteţi dumneavoastră persoana care  trebuie  să insultaţi”

Ion TRIBOI  consilier raional, PLDM:“Eu îmi expun opinia mea”

Vasile BÎTCA consilier raional, PDM:”Expuneţi-o dar nu insultaţi”

Ion TRIBOI  consilier raional, PLDM: „Este slab  ce să recunoaştem  dacă pîna acum s-au isprăvit cu doi vicepreşedinţi, lu acesta îi trebuie trei vicepreşedinţi  înseamă că de exemplu ce,  unele dintre atribuţiile sale care nu le poate să le facă sau nu doreşte să le facă le va pune pe umeriii  unui altuia.” 

„Eu v-aş propune ca dumneavoastră să nu măriţi numărul de vicepreşedinţi de la 2 la trei,  dar  să-i micşoraţi de la doi la unul,  pentru ca să ne gîndim la economie, la perioada de criză  şi cu acei bani să-i repartizăm  celor care au nevoie.” a mentionat Iurii CĂRBUNE  consilier raional, PLDM.

Consilierii din PDM spun ca trei vicepresedinti de raion este un numar suficient.

„Colegii din celelalte fracţiuni  cît   PL, cît PLDM  au discutat  şi  tocmai  3 vicepreşedinţi discutau  să fie întăriţi în asta  şi în pare foarte rău că ei astăzi  discută şi pun întrebări  de ce sunt trei şi nu şînt doi  şi cu atît mai mult  unul,  dar ei cu o zi înainte discutau aceleaşi întrebări,  asta este decizia politică care a fost  luată.” a spus Vasile BÎTCA consilier raional, PDM.

„Clar că este un număr mare pentru raionul Nisporeni dar ştiţi cum trebuia să fie şi capra  sătulă şi varza întreagă,  deaceia li s-a dat comuniştilor un post de vicepreşedinte  ca să susţină PD şi  PPEM lui Iurie Leanca,  la fel i s-a dat un post de vicepreşedinte ca să voteze  majoritatea şi preşedintele  raionului Nisporeni.” a mentionat Iurii CĂRBUNE  consilier raional, PLDM.

In cadrul sedintei extraordinare au participat 32 de consilieri din cei 33 aleși, 20 dintre care au votat pentru candidatura lui Ion Arteni în calitate de președinte al raionului Nisporeni.

 

Sursa: albasat.md

Share