Analist politic: Guvernarea folosește masiv subiecte de politică externă pentru a distrage atenția publicului de acasă

Analist politic: Guvernarea folosește masiv subiecte de politică externă pentru a distrage atenția publicului de acasă

„Revizuirea legislației privind vârsta de pensionare sau dublarea salariilor magistraților constituționali, inclusiv eliminarea lui Tauber/Șor din competiția electorală de la Bălți, ar trebui să creeze efecte de nemulțumire în societate”. Declarația îi aparține analistului politic Dionis Cenușa, transmite OFICIAL.

„Guvernarea folosește masiv subiecte de politică externă pentru a distrage atenția publicului de acasă.

Transferul de imagine din exterior, în prezent din Vest, pare a deveni cel mai utilizat și util instrument pentru PAS/Sandu. Această practică nu ar fi problematică, dacă guvernarea nu ar fi ignorat vocile critice care alertează în privința abuzurilor și devierilor și care se vor multiplica continuu în mod inevitabil (dacă vor fi ignorate).

Orice guvernare are nevoie de susținere și înțelegere acasă, doar cu injecțiile de legitimitate din exterior niciun guvern nu poate supraviețui mult timp. Totodată, publicul nu poate fi distrat mult timp cu aceleași participări a PAS/Sandu la conferințe internaționale (următoarea la Washington și Bruxelles), utilizarea excesivă a simbolicii externe (drapelul UE) sau asociere cu oficialii străini.

Este greu de spus când va fi atins punctul maxim de elasticitate în privința toleranței, complacerii sau mulțumirii privind calitatea guvernării, pe care unele voci deja o compară cu construcția unei “verticale” a puterii în jurul Președintelui Sandu”, a scris Dionis Cenușa, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Doina Buruiană

Share