Platforma DA cere radierea Partidului „Șor” din Registrul partidelor

Platforma DA cere radierea Partidului „Șor” din Registrul partidelor

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a solicitat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova să sesizeze Curtea Constituțională pentru a radia forțat Partidul „Șor” din Registrul partidelor politice. Totodată, formațiunea cere actualilor deputați să revină la două proiecte de legi din legislatura precedentă, informează OFICIAL.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă este o rușine în primul rând în adresa organelor de drept din RM. Este o pată pe sistemul judiciar. Procesele care au început a fi demarate în raport cu colega noastră, Stela Macari, sunt o dovadă în plus”, a declarat președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul unei conferințe de presă.

El a menționat că sunt două inițiative legislative din legislatura precedentă care au drept scop diminuarea corupției politice. „Solicitarea noastră este ca acei din Parlament să revină la proiectele din legislatura precedentă, să organizeze consultări pe marginea acestor proiecte și să le voteze, astfel încât finanțarea dubioasă a partidelor politice, activitatea dubioasă a partidelor politice să nu mai aibă loc în Republica Moldova”, a precizat Plîngău.

Totodată, el a spus că Platforma DA, în calitate de partid politic, este dispusă să acorde tot sprijinul necesar acelor persoane care vor iniția aceste procese.

Cristina Jicol

Share