Silvia Grecu: La SEBN MD ţi se oferă posibilitatea să creşti continuu din punct de vedere profesional

Silvia Grecu: La SEBN MD ţi se oferă posibilitatea să creşti continuu din punct de vedere profesional

Revenind de peste hotare, Silvia Grecu a hotărât să rămână acasă, lângă familie. Astfel, au început căutările unui loc de muncă stabil în Moldova. În prezent, muncește în calitate de șef de echipă în aria de asamblare, la compania SEBN Moldova, filiala de la Strășeni.

„De la prieteni, am auzit de fabrica de cablaje auto din Orhei, care mi s-a părut o oportunitate foarte interesantă și cu multe beneficii. Am completat formularul de angajare și am fost invitată la interviu. Am trecut cu succes etapa de testare și am fost acceptată. A urmat o perioadă intensă de instruire. Nu este nimic complicat. Este importantă dorința și motivația fiecărui angajat de a munci. Aceasta m-a ajutat să mă integrez și să devin un bun specialist. Între timp, am fost transferată la filiala din Strășeni, astfel optimizând timpul alocat pentru transportul casă-fabrică-casă”, spune ea.

Despre prima zi de lucru la compania SEBN MD, își amintește cu mult entuziasm, dar spune că era speriată și dezorientată.

„Cred că fiecare nou angajat are un mic șoc emoțional, atunci când intră în aria de producție. Hala de producție în toată amploarea ei pe de o parte, te încântă, iar pe de altă parte, îți insuflă un sentiment ușor de frică, îndoială legat de gândul dacă voi reuși sau nu voi reuși să-mi găsesc și eu locul aici? Vedeam în fața mea multe lucruri noi, pe care mă temeam să le ating, de frică să nu stric ceva, dar, totuși, îmi părea interesant și îmi doream să aflu procesul de muncă și să încerc ceva nou”, menţionează ea.

Silvia spune că din start a trecut printr-un instructaj de două săptămâni în cadrul căruia a învățat la general despre ceea ce se petrece în fabrică, după care a trecut la postul de muncă propriu-zis, acolo unde instructorul era alături și îi arăta fiecare mișcare pas cu pas.

„Lucrez cu utilaje care nu mi se par complicate. Este vorba de utilaj modern, european și e foarte simplu de lucrat cu el. Condițiile de muncă sunt avantajoase, suntem asigurați cu un salariu motivant și la timp. Avem posibilitatea de a crește pe plan profesional, suntem asigurați cu hrană și transport gratuit, care este un plus pentru buzunarul fiecăruia. De asemenea, avem punct medical, iar sora medicală este permanent în preajmă. Am venit aici ca operator, peste un timp am fost promovată ca șef de echipă. La SEBN MD ţi se oferă posibilitatea să creşti continuu din punct de vedere profesional”, afirmă ea.

Despre colectiv spune că este unul unit și prietenos, care se ajută la nevoie. „Aș recomanda tuturor să vină în echipa SEBN MD, pentru că este o fabrică în dezvoltare, unde ai de lucru pe termen lung, suntem asigurați cu hrană și transport, salariu motivant și în creștere. Avem posibilitatea de a lucru aici, acasă, în cadrul unui colectiv prietenos și unit”, spune Silvia.

Notă: SE Bordnetze SRL, unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din ţară, este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze și a fost înregistrată în decembrie 2015. Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu peste 30 de mii de angajați din 15 țări.

SEBN -Grecu Silvia

Share