Măsura în care Fabrica de Sticlă din Chişinău a fost afectată de pandemie!

Măsura în care Fabrica de Sticlă din Chişinău a fost afectată de pandemie!

Directorul Fabricii de Sticlă din Chişinău, Pavel Perju, în cadrul unui interviu pentru www.curentul.md, a spus în ce măsură fabrica a fost afectată de pandemie.

„În cel mai direct mod. Rezultatele activității noastre depind în mare măsură de capacitatea de plată a agenților economici și a populației. Dar, în pofida acestui fapt, am ținut piept la toate provocările și am înregistrat o activitate economico-financiară cât de cât stabilă”, a răspuns directorul.

La întrebarea „În ce măsură simțiți suportul statului, Fabrica fiind o întreprindere cu capital de stat?”, Perju a spus: „Statul, în calitate de fondator, își exercită atribuțiile prin intermediul Consiliului de administrație desemnat. Atribuțiile, drepturile și obligațiile atât ale Fondatorului, ale Consiliului de Administrație, cât și ale Administratorului, sunt specificate în Legea nr 246/2017 „Cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală””.

„În această perioadă atât de dificilă pentru toată țara, nu pretindem la careva facilități, la suport din partea fondatorului. Dar, la prezentarea Raportului de activitate și a Situațiilor financiare pentru anul 2020, vom solicita ca profitul net să fie direcționat parțial la acoperirea pierderilor anilor precedenți, care însumează circa 42 mil. lei. Astfel vom exclude diminuarea activelor circulante și, totodată, aceasta ar spori nivelul de credibilitate al fabricii în raport cu potențialii investitori sau cu instituțiile financiare”, a conchis Pavel Perju.

 

Mihaela Rotari

Share