Cele mai lungi cuvinte din limba română. Unul are 44 de litere

Cele mai lungi cuvinte din limba română. Unul are 44 de litere

Știm cu toții că medicii scriu urât, dar iată că trebuie să scrie și mult. Cele mai lungi cuvinte din limba română sunt termeni medicali.

Cel mai lung cuvânt din limba română are nu mai puțin de 44 de litere. E un cuvânt nou apărut în limbă, recordul din DEX 1998 fiind de 25 de litere.

După publicarea DEX ’98, cel mai lung cuvânt din limba română a fost „electroglotospectografie”, lung de 25 de litere. Cuvântul definește o metodă de stabilire a compoziției armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obținute cu electroglotograful. Acesta din urmă este un aparat electronic care permite vizualizarea și înregistrarea vibrațiilor glotale.

Cuvântul rămâne în continuare cel mai lung din DEX, însă dicționarele medicale au parte și de alte cuvinte foarte lungi. Cel mai lung are 44 de litere și, datorită împresionantei desfășurări de litere, îi dedicăm un întreg rând de text:

PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA

Încheiem acest text cu unul dintre cele mai interesante cuvinte din limba română. Acesta este „autoînsămânțările” și conține absolut toate cele opt vocale din limba română (a, ă, â, e, i, î, o, u).

 

Sursa: greatnews.ro

Share