Deputatul Bogdan Țîrdea a lansat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”

Deputatul Bogdan Țîrdea a lansat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea, astăzi, într-o conferință de presă, a lansat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”, informează OFICIAL.

„Vă prezint produsul unui efort intelectual. Am analizat științific cum s-au modificat unele structuri sociale, cum s-a produs modernizarea economiei, apariția unui embrion al societății civile”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Autorul susține că majoritatea ONG-urilor au format o rețea condusă din exterior, ce ține statul sub control foarte dur, și bugetele rețelei sunt mai mari decât bugetele oricărei instituții de stat.

Totodată, deputatul a menționat că multe ONG-uri nu prezintă rapoarte financiare și sunt antrenate în diferite, campanii cum ar fi: Legalizarea LGBT-ului, apărarea drepturilor persoanelor consumatoare de droguri, promovarea feminismului radical, promovarea educației sexuale în școli și universități și multe alte acțiuni de acest fel care au finalități sociale și politice.

„Aceste ONG-uri sunt implicate în războaie culturale. Ele încearcă să impună țării anumite valori și legi străine, anumite modele comportamentale. Participă la o agresiune culturală și la o tentativă de impunere și consolidare a fenomenului de dirijare externă, iar în campaniile electorale aceste ONG-uri se implică plenar, prin promovarea și finanțarea partidelor. Șansele unor partide de centru sau de stânga de a lupta cu această rețea sunt foarte și foarte mici”, a spus Țîrdea.

Precizăm că, cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori. ONG-crație. Războaie culturale” este grupată în 8 capitole, are 795 de pagini și peste 1400 de referințe bibliografice.

Cristina Jicol, stagiară

Share