Opinie: Guvernarea a prăvălit gestionarea acestei crize, începând cu primele etape

Opinie: Guvernarea a prăvălit gestionarea acestei crize, începând cu primele etape

„Eu nu am observat nici un actor politic din Republica Moldova, de la declanșarea acestei crize, făcând politică. Nici guvernarea și nici opoziția nu face politică. Aceasta este un fel de întrecere”, a declarat Valeriu Pașa, manager de proiecte, Comunitatea WatchDog, în cadrul dezbaterilor de la IPN cu tema: „Pandemia și Politica, barierele și șansele consensului”.

Igor Boțan, expertul permanent al proiectului, a susținut: „Consens în societate există exact în limita mandatului pe care îl are Guvernul”.

Corneliu Ciurea, comentator politic, a vorbit despre necesitatea luării unei atitudini de către opoziție. „Există o solicitare în perioada de criză de a institui un consens politic, nu în sensul unei înțelegeri. Este vorba despre obligația opoziției să ia o pauză, o renunțare pentru perioada situației de urgență de la confruntările politice, iar puterea cere acest lucru”.

Valeriu Pașa, la rândul său, a oferit și alte detalii privind acțiunile – atât a guvernării, cât și opoziției. „Guvernarea a prăvălit gestionarea acestei crize, începând cu primele etape. Nu este problema lipsei de resurse. Ce face opoziția? Ea în fiecare zi iese și arată cu degetul aceste probleme și ce ar fi făcut ei dacă ar fi fost la guvernare. Eu cred că ei sincer propun soluții, dar în schimb se primește ca o bătaie de joc. La general, opoziția nu a prezentat absolut nici o soluție politică”.

Mihaela Conovali

Share