Delegațiile instituțiilor supreme de audit europene în vizită la Parlamentul Republicii Moldova

Delegațiile instituțiilor supreme de audit europene în vizită la Parlamentul Republicii Moldova

Conlucrarea dintre instituția supremă de audit (ISA) și legislativ au fost discutate în cadrul întrevederii conducerii Parlamentului Republicii Moldova și Curții de Conturi a Republicii Moldova, delegațiilor Curții de Conturi Europene, instituțiilor supreme de audit din Turcia, Letonia, Polonia, România, Suedia, precum și experților UE și SIGMA.

Întrevederea a avut loc în contextul evenimentelor dedicate celei de-a 25-a aniversări a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM). La întâlnire au participat, de asemenea, deputații Vladimir Golovatiuc, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice, și Tatiana Cunețchi, membru al acestei comisii.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a vorbit despre importanța relațiilor dintre Parlament și ISA, pentru asigurarea monitorizării gestionării eficiente a finanțelor și patrimoniului public.

Conducătorii delegațiilor au apreciat înalt relațiile de cooperare stabilite între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Parlamentul național, accentuând importanța preluării acestei bune practici și în arealul european.

Doamna Grecianîi a dat asigurări că Legislativul va dezvolta și pe viitor relații de colaborare eficiente cu ISA din Republica Moldova, rolul de monitorizare eficientă a gestionării banilor publici și de creștere a culturii utilizării corecte a acestora fiind foarte importantă.

Mihaela Rotari

Share