Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiliului Europei. Detalii

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiliului Europei. Detalii

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, subiectul principal al discuției s-a referit la impulsionarea cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei. În mod aparte a fost focalizată atenția asupra conjugării eforturilor în vederea atingerii unei sinergii în promovarea reformei justiției în Republica Moldova în sensul urgentării acțiunilor imediate. Ministrul Ciocoi a apreciat înalt disponibilitatea Organizației de a contribui cu experiența de care dispune în asistarea țării noastre în desfășurarea acestui exercițiu complex. În particular, a fost reconfirmată decizia fermă a autorităților moldovene de a constitui în termeni cât mai restrânși Grupul ad-hoc de lucru Consiliul Europei – Republica Moldova privind reforma justiției. Secretarul General al Organizației a fost informată despre faptul că Guvernul Republicii Moldova este la etapa finală de desemnare a membrilor acestui Grup ad-hoc din partea țării noastre.

La rândul ei, Marija Pejčinović Burić a dat asigurări că va urmări ca din partea Organizației să fie delegați experți de cel mai înalt rang, experiența cărora fiind mai mult decât relevantă.

„Reforma justiției nu constituie o prioritate doar a Guvernului, ci a devenit o chestiune de interes național de primă necesitate”, a subliniat ministrul Aureliu Ciocoi.

În ideea continuării dialogului la nivel înalt, Ministrul Ciocoi a convenit cu Marija Pejčinović Burić asupra apropiatei vizite la Strasbourg a Prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu.

Cristina Gurez

Share