Leancă preia denumirea unei formaţiuni pe care a sfidat-o anterior

Leancă preia denumirea unei formaţiuni pe care a sfidat-o anterior

Ex-Premierul Iurie Leancă, care urmează astăzi să-şi anunţe oficial noul proiect politic, a decis să meargă totuşi cu denumirea Partidul Popular European al Moldovei, chiar dacă această denumire este rezervată la AGEPI de către PLDM. Despre aceasta au comunicat pentru www.oficial.md surse din anturajul politicianului.

Totodată, este de menţionat că, chiar dacă depune eforturi pentru a-şi înregistra partidul anume sub această denumire, anterior Iurie Leancă a sfidat PPE. Chiar dacă era prim-vicepreşedinte al PLDM, care e parte a PPE, iar în funcţia de Prim-ministru a beneficiat de sprijinul direct al reprezentanţilor PPE, Iurie Leancă a sfidat cel mai puternic partid european susţinînd în alegerile prezidenţiale din România candidatura lui Victor Ponta, dar nu pe cea a lui Klaus Iohannis, susţinută de PPE.

În opinia unor analişti politici, susţinerea lui Victor Ponta şi sfidarea PPE este încă o dovadă că Iurie Leancă este proiectul de rezervă al Partidului Democrat din Moldova, care are un acord de colaborare cu formaţiunea condusă de Victor Ponta.

Doina Secrieru

Share