Votat! În Republica Moldova se instituie stare de urgență​

Votat! În Republica Moldova se instituie stare de urgență​

Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în Republica Moldova începând cu 1 aprilie până la 30 mai 2021.

Pentru instituirea stării de urgență au votat 52 de deputați.

După prezentarea Raportului MSMPS de către Premierul interimar Aureliu Ciocoi, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a întrebat „De ce nu a fost instituită starea de urgență la 13 martie, când a solicitat Președintele țării, dar acum?”.

Aureliu Ciocoi a spus că a solicitat în numeroase adresări publice ca Parlamentul să se întrunească în ședință pentru a discuta situația pandemică, dar nu a fost să fie.

Deputatul PAS, Igor Grosu, a întrebat dacă Guvernul are un plan concret de acțiuni pentru fiecare categorie.

Premierul interimar a spus că dacă Parlamentul va institui starea de urgență în țară, imediat se va convoca Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) și va veni cu propuneri pentru asigurarea respectării noilor restricții.

Aureliu Ciocoi a spus că, copiii vor rămâne online cu studiile, iar cu proprietarii centrelor comerciale și administratorii de piețe vor avea o discuție serioasă pentru a respecta restricțiile și nu va fi impus un lockdown.

Toate amendamentele propuse la proiectul de lege nu au fost acceptate de Parlament.

Cristina Parfeni

Share