Ex-deputat: O atare perspectivă este păguboasă pentru viitorul PSRM-ului…

Ex-deputat: O atare perspectivă este păguboasă pentru viitorul PSRM-ului…

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, susține că calea cea mai sigură și mai scurtă privind provocarea alegerilor parlamentare anticipate este să fie urmată procedura constituțională prin care va fi respinsă de două ori candidatura propusă.

„În acest sens, Președintele și opoziția parlamentară trebuie să discute cu PSRM-ul, care oficial pledează pentru alegeri anticipate. Dincolo de anumite subtilități, PSRM-ul împreună cu componentele fostului Bloc electoral ACUM au votat Declarația privind captivitatea statului, asumându-și anumite angajamente privind democrația și statul de drept. În condițiile refuzului PSRM-ului să susțină această idee, ei riscă să se compromită prin sfidarea Declarației pe care au votat-o și menținerea caracterului captiv al statului prin alianțâ informală cu platforma „Pentru Moldova”, de facto cu Plahotniuc și Șor. O atare perspectivă este păguboasă pentru viitorul PSRM-ului…”, declară fostul parlamentar.

Totodată, spune Țap, aceste discuții ar fi o continuitate logică a angajamentelor asumate în iunie 2019 pentru pregătirea condițiilor și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este vorba despre o tactică corectă care să permită atingerea obiectivelor majore într-un timp mai scurt. Ipotetic, am putea presupune o trișare din partea PSRM-ului, doar că, urmând această cale ei vor avea doar de pierdut… În concluzie: pledând pentru democrație și statul de drept, trebuie să urmăm principiile acestor valori…”, a conchis ex-deputatul.

Mihaela Rotari

Share