Directorul IP FISM a întreprins o vizită de lucru în raionul Criuleni

Directorul IP FISM a întreprins o vizită de lucru în raionul Criuleni

În scopul monitorizării derulării proiectelor implementate cu asistența tehnică a IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, directorul IP FISM, Iurie Chiorescu, a întreprins o vizită de lucru în raionul Criuleni.

În cadrul unei întîlniri cu Pavel Spînu, președintele raionului Criuleni și primari ai 22 de comunități din raion a avut o discuție constructivă privind rezultatele activității IP FISM în raionul Criuleni și perspectivele colaborării în vederea soluționării problemelor stringente ce țin de reabilitarea infrastructurii sociale a comunităților și crearea accesului tuturor categorii de populație la servicii sociale și social-econimice îmbunătățite.

În perioada anilor 2005-2020 cu susținerea financiară a IP FISM în raionul Criuleni au fost implementate 92 de subproiecte de reabilitare a infrastructurii sociale în valoare totală de peste 53 mln lei.
În prezent sunt 9 comunități din raionul Criuleni beneficiază de investiții in sumă totală de 1 600 000 lei în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 28/2019.

Cristina Pendea

Share